Menu Wigilijne – Opcja 1

Opłatek

Napoje w dzbankach
Woda mineralna, soki owocowe, kwas chlebowy

Przekąski zimne na półmiskach
Śledź w śmietanie po żydowsku
Łosoś po rosyjsku pani konsulowej
Rolada z sandacza po sułtańsku
Pierożki z ciasta francuskiego z grzybami
Roladki armeńskie z bakłażana

Zupa dla wszystkich
Barszcz z uszkami grzybowymi

Dania główne na półmiskach
Pieczeń lwowskich ułanów
Sola ze szparagami pod beszamelem
Pielmieni, Ruskie, Z kapustą i grzybami, wareniki

Dodatki na półmiskach
Ziemniaki z wody, ryż
Kopytka przysmażane
Zestaw surówek
Kapusta, buraczki zasmażane
Jarzyny gotowane

Deser
Ciasta świąteczne: piernik, keks, makowiec, sernik
Kutia kresowa
Kompot wigilijny z suszonych owoców
Kawa lub herbata z konfiturą do wyboru
Kieliszek wina na osobę

Koszt powyższego menu po uwzględnieniu rabatu
dla imprez zorganizowanych wynosi 120zł od osoby.