Pierogi

    • PIEROGI

    • Pielemieni

      250 g - 22 zł

      Powszechnie znane pierożki syberyjskie z wieprzowiny i wołowiny, z dodatkiem cebuli i przypraw.

    • Ruskie

      250 g - 20 zł

      Tak naprawdę białoruskie, gotowane pierogi z farszem z ziemniaków, twarożku i smażonej cebulki.

    • Wareniki

      250 g - 20 zł

      Autorski przepis Tatiany, stworzony tylko i wyłącznie z myślą o kobietach, gotowane pierożki z farszem z grzybów i ziemniaków z koperkiem.

    • Z kapustą i grzybami

      250 g - 22 zł

      Pomysł własny Kresowej - gotowane pierożki z farszem z suszonych i świeżych grzybów i zasmażanych z kiszoną kapustą.

    • Manty

      250 g - 23 zł

      Uzbeckie pierogi z jagnięciny gotowane na parze.

    • Cziburiki

      6 szt - 23 zł

      Azjatyckie pierogi z jagnięciny, pieczone w oleju do momentu stwardnienia, podawane z sosem czosnkowo-serowym.

    • Cepeliny litewskie

      270 g - 30 zł

      Jakby pyzy ziemniaczane tylko w kształcie sterowca, trzy sztuki każda z innym nadzieniem: mięsnym, szynkowym lub grzybowym, całość polana w połowie skwareczkami i w połowie sosem grzybowym.

    • Pierogi z jagodami

      220 g - 20 zł