Potrawy z Ryb

    • POTRAWY Z RYB

    • Sola aksamitna / ziemiańska

      170 g - 30zł / 190 g - 37 zł

      Sola gotowana w wywarze warzywnym i białym winie, aksamitna - pod sosem pomarańczowo-cytrynowym.

      Ziemiańska - podawana ze szparagami pod sosem beszamelowym  - bardzo delikatna.

    • Pstrąg "Politechnika Lwowska"

      200 g - 30 zł

      Filet z pstrąga z pieczarkami i cebulą zapiekany pod żółtym serem.

    • Łosoś smażony hrabiowski

      220 g - 32 zł

      Łosoś smażony, podawany z sosem tatarskim i masłem czosnkowym.

    • Dorsz smażony

      220 g – 26 zł

      Dorsz smażony w panierce, podawany z sosem tatarskim i masłem czosnkowym.

    • Sandacz z rydzami "gubernatorski" / z kurkami a` la Hotel George

      200 g – 39 zł / 43 zł

      Sandacz smażony gubernatorski - podawany pod sosem z marynowanych rydzów, wiśni i ogórków kiszonych.

      Hotel George - podawany w sosie z kurek, duszonych w śmietanie z cebulą.