Tydzień Litewski

Zapraszamy na tydzień kuchni Litewskiej do naszej Restauracji.

Od poniedziałku do niedzieli

Dania z kuchni Litewskiej o 20% taniej

  • Bliny ze śmietaną (3 szt.) 16,00 zł
    (naleśniki z mąki gryczanej, zapiekane na maśle podawane z śmietaną)
  • Śledź w oleju po żmudzku 17,60 zł
    (Prawie zwykły śledzik w oleju, ale w innych przyprawach: czubryca, kapary, cebula czerwona i pieprz kolorowy)
  • Pasztet Trokijski 19,20 zł
    (Pieczony pasztet z dziczyzny podawany z sosem tatarskim i marynowanymi grzybkami)
  • Kołduny w barszczu lub rosole 15,20 zł
    (Pierożki z farszem wołowym i jagnięcym, podawane do wyboru w rosole lub barszczu)
  • Kibiny z Karaimu 17,60 zł
    (Pierogi z jagnięciny, pieczone w oleju)
  • Kartacze Litewskie 22,40 zł
    (Trzy sztuki, każda z innym nadzieniem: mięsnym, szynkowym i grzybowym)
  • Pstrąg z Nad Niemnem 21,60 zł
    (Filet z Pstrąga z pieczarkami, cebulką, zapiekany pod żółtym serem)
  • Pieczeń cielęca Marszałka w ziołach 28.00 zł
    (Cielęcina pieczona w ziołach – bardzo delikatna)
  • Kwas chlebowy 4,80 zł
    (Napój z chleba, który ma liczne właściwości zdrowotne)