Tydzień Rosyjski

Zapraszamy na tydzień Rosyjski
do naszej Restauracji.

Od poniedziałku do niedzieli
Wszystkie dania z kuchni Rosyjskiej o 20% taniej!

Lista dań, których dotyczy promocja:

  • Bliny z kapusta i grzybami
    (Naleśniki na cieście gryczanym zapiekane na maśle z farszem z kapusty i grzybów suszonych z dodatkiem pieczarek)
  • Bliny z łososiem
    (Naleśniki z mąki gryczanej z farszem z łososia, kaparów, twarogu i z plastrami łososia wędzonego)
  • Bliny z łososiem i kawiorem
    (Naleśniki z mąki gryczanej z tym samym farszem ale dodatkowo okraszane kawiorem)
  • Sałatka rosyjska Olivie
    (Sałatka z piersi kurczaka, oliwek i gotowanych warzyw okraszona majonezem własnej roboty)
  • Śledź pod szubą
    (Śledź solony pod pierzynką warzyw i śmietany)
  • Łosoś po rosyjsku
    (Surowy łosoś przez 3 dni konserwowany solą, cukrem i papryką, podawany z cytryną)
  • Ucha
    (Gotowana na warzywnym wywarze z pięciu gatunków ryb, zupa z rybnymi pulpecikami, lanymi kluseczkami i śmietaną)
  • Solanka
    (Jedna z całego bukietu solanek, zup rosyjskich popularnych na całym świecie. Ta składa się z pomidorów, oliwek, smażonej kiełbasy, ogórków kiszonych, kaparów i warzyw)
  • Barszcz Rosyjski
    (Barszcz podobny do ukraińskiego ale bez fasoli, gotowany na żeberkach, podawany ze śmietaną i zieloną pietruszką)
  • Rosolnik
    (Syberyjska zupa bardzo podobna do naszego krupnika zmieszanego z ogórkową, podawany jak przystało na rosyjskie zupy – z prawdziwą śmietaną)
  • Pielemieni
    (Powszechnie znane pierożki syberyjskie z wieprzowiny i wołowiny, z dodatkiem cebuli i przypraw)
  • Wareniki
    (Gotowane pierożki z farszem z grzybów i ziemniaków z koperkiem)
  • Sandacz z kurkami a’la Hotel George
    (Sandacz smażony podawany w sosie z kurek, duszonych w śmietanie z cebulką)
  • Kurczak liść Tabaki
    (Rozbite na płasko udo z kurczaka pieczone w sosie majonezowo-czosnkowym)
  • Indyk Tatiany
    (Filet z piersi indyka pieczony, podawany w sosie z trawy cytrynowej)
  • Beaf Strogonoff
    (Gulasz z najlepszej wołowiny, z pieczarkami w sosie śmietanowo-pomidorowyo-cebulowym)
    Udziec Jagnięcy
    (Udziec jagnięcy moczony w czerwonym winie, pieczony i podawany w sosie własnym)
  • Pascha
    (Deser twarogowy z kremowej śmietany wypełniony bakaliami)
  • Pawłowa
    (Ulubiony tort słynnej rosyjskiej primabaleriny Pawłowej, składający się z bezy, bitej śmietany i owoców)
  • Herbata z konfiturą
    (Autorska mieszanka herbat liściastych w towarzystwie konfitury wiśniowej produkcji własnej)