Zakąski

    • ZAKĄSKI

      Do wszystkich zakąsek (prócz blinów – pozycji 1 i 2) podajemy pieczywo i masełko.

    • Bliny z kapustą i grzybami

      200 g - 25 zł

      Naleśniki z mąki gryczanej, zapiekane na maśle z farszem z kapusty i suszonych grzybów z dodatkiem pieczarek.

    • Bliny z łososiem / z łososiem i kawiorem

      220 g – 30 zł / 225 g – 35 zł

      Naleśniki z mąki gryczanej podawane na zimno z farszem z łososia, kaparów, twarogu i z plastrami łososia wędzonego /i okraszone kawiorem

    • Śledź w oleju po żmudzku

      220 g - 22 zł

      Prawie zwykły śledzik w oleju, ale w innych przyprawach: czubryca, kapary, cebula czerwona i pieprz kolorowy.

    • Śledź w śmietanie po żydowsku

      150 g - 26 zł

      Śledź w śmietanie z marynowanym pieprzem, kaparami, cebulką i suszoną słodką papryką w płatkach.

    • Befsztyk tatarski

      170 g - 35 zł

      Tatar z polędwicy wołowej z żółtkiem, kaparami, pieczarkami marynowanymi, kiszonym ogórkiem oraz cebulą.

    • Łosoś po rosyjsku Pani Konsulowej

      100 g - 22 zł

      Surowy łosoś przez trzy dni konserwowany solą, cukrem i papryką, podawany z cytryną.

    • Pasztet z dziczyzny przepisu cioci Zosi

      150 g - 24 zł

      Pieczony pasztet z dziczyzny podawany z sosem tatarskim i marynowanymi grzybami.

    • Roladki armeńskie z bakłażana

      3 szt - 23 zł

      Smażony bakłażan zawinięty w rulonik, faszerowany w trzech smakach: czosnkowym, serowym i rybnym.