Zupy

    • ZUPY

      idealny zamiennik zimnej przystawki

    • Rosyjska rybna "Ucha"

      180 g - 21 zł

      Gotowana na warzywnym wywarze z pięciu gatunków ryb, zupa z rybnymi pulpecikami, lanymi kluskami i śmietaną.

    • Armeńska

      220 g - 22 zł

      Gotowana na wywarze mięsnymi z wołowiny i baraniny, zupa z kawałkami mięsa wołowego, bakłażanami, papryką słodką, pomidorami i dużą ilością warzyw.

    • Solanka

      220 g - 21 zł

      Jedna z całego bukietu solanek, zup rosyjskich popularnych na całym świecie. Ta składa się z pomidorów, oliwek, smażonej kiełbasy, ogórków kiszonych, kaparów i warzyw.

    • Barszcz czysty w kubku

      150 g - 9 zł
    • Barszcz z uszkami grzybowymi

      180 g - 21 zł
    • Żurek po Staropolsku

      180 g - 21 zł

      Barszcz biały na własnym zakwasie z białą kiełbasą, gotowany wg. receptury teściowej Tatiany, pani Zosi, z grzybami suszonymi i warzywami.

    • Rakowa dworska

      180 g - 35 zł

      Zupa na cielęcym wywarze i smaku z wygotowanych pancerzy rakowych (tzw. masło rakowe), podawana z szyjkami rakowymi i lanymi kluseczkami pod prawdziwą śmietaną oprószoną koperkiem.

    • Kołduny w barszczu lub rosołku

      220 g - 21 zł

      Pierożki z farszem wołowym i jagnięcym, doprawiane majerankiem oraz czosnkiem podawane do wyboru w rosole lub barszczu.